Koliko sam video na google-analytics imam samo od 4 osobe zaokruženu komunikaciju, mislim da bih trebalo da imam još 2 što sam danas uradio ali to se ne vidi do sutra. Tako da prionite molim vas na komentarisanje mojih uzbudljivih tekstova! :D

Karli Fjorina, nekadašnji predsednik i glavni izvršni rukovodilac
kompanije Hewlett-Packard, gostovala je na američkoj TV mreži CBS i
razgovoru sa novinarima otkrila pet načela (po njenim rečima –
lekcija), koje je naučila za vreme svog boravka na čelu HP-a.

Evo tih načela (lekcija):  (Dalje)

Poreklo čaja


Čaj vodi poreklo iz Azije. Već nekoliko hiljada godina gaji se u Kini, a mnogo kasnije počeo je da se gaji i u drugim delovima sveta. U Evropu prvi čaj stiže 1610. godine brodovima jedne holandske kompanije. U Moskvi počinju da ga upoznaju 1618. godine, kada je poslužen caru Alekseju u kineskoj ambasadi. Do kraja XVIII veka postaje dostupan skoro svima.
 (Dalje)

Tradicionalno se pojmom investicionog bankarstva podrazumeva prikupljanje kapitala i plasman hartija od vrednosti i pružanje brokersko-dilerskih usluga.
Investiciono bankarstvo danas podrazumeva širok spektar aktivnosti. Prilagođavajući se trendovima i potrebama klijenata, investiciona banka pored tradicionalnih poslova svojim klijentima (korporacijama, vladama, lokalnim vlastima) pruža i savetodavne usluge, vrši različita istraživanja za sopstvene i potrebe klijenata, spaja potencijalne partnere. Džon F. Maršal smatra da usled velikih promena u poslednjim decenijama, investiciono bankarstvo možemo definisati kao „sve što investicioni bankari rade”.
 (Dalje)

Molio bih kolege sa fakulteta da mi ne komentarišu tekst sa naslovom "Čestitamo!", jer mi to ne znači ništa :-P. Molim vas da obratite pažnju da ubacite komentar na željeni tekst u delu za komentarisanje za taj tekst! :-). (Ništa lično, samo video sam da se desilo par puta a rečeno mi je da mi je poslat komentar). Hvala

P.S. Na kraju sam izbrisao tu poruku tako da pomenuta situacija ne može da se desi. I još samo da kažem da ovo više nije apel već samo primedba :-)

     To je veština varanja i ubeđivanja drugih ljudi da daju informacije, novac ili neka druga dobra, koja inače nikako ne bi dali, ili, jednostavno, da urade nešto što "socijalni inženjer" želi, a što oni u normalnim okolnostima takođe ne bi radili.

     (Dalje)