Poreklo čaja


Čaj vodi poreklo iz Azije. Već nekoliko hiljada godina gaji se u Kini, a mnogo kasnije počeo je da se gaji i u drugim delovima sveta. U Evropu prvi čaj stiže 1610. godine brodovima jedne holandske kompanije. U Moskvi počinju da ga upoznaju 1618. godine, kada je poslužen caru Alekseju u kineskoj ambasadi. Do kraja XVIII veka postaje dostupan skoro svima.
 (Dalje)

Tradicionalno se pojmom investicionog bankarstva podrazumeva prikupljanje kapitala i plasman hartija od vrednosti i pružanje brokersko-dilerskih usluga.
Investiciono bankarstvo danas podrazumeva širok spektar aktivnosti. Prilagođavajući se trendovima i potrebama klijenata, investiciona banka pored tradicionalnih poslova svojim klijentima (korporacijama, vladama, lokalnim vlastima) pruža i savetodavne usluge, vrši različita istraživanja za sopstvene i potrebe klijenata, spaja potencijalne partnere. Džon F. Maršal smatra da usled velikih promena u poslednjim decenijama, investiciono bankarstvo možemo definisati kao „sve što investicioni bankari rade”.
 (Dalje)

... koja možda razjasni koje koristi se mogu ostvariti putem bloggovanja :-). Nisam je pročitao, samo me je naslov zaintrigirao...

Link:

http://rapidshare.com/files/160164794/ebook.Blog_Marketing_The_revolutionary_new_method_to_increase_sales_growth_and_profits.0072262516.zi

Molio bih kolege sa fakulteta da mi ne komentarišu tekst sa naslovom "Čestitamo!", jer mi to ne znači ništa :-P. Molim vas da obratite pažnju da ubacite komentar na željeni tekst u delu za komentarisanje za taj tekst! :-). (Ništa lično, samo video sam da se desilo par puta a rečeno mi je da mi je poslat komentar). Hvala

P.S. Na kraju sam izbrisao tu poruku tako da pomenuta situacija ne može da se desi. I još samo da kažem da ovo više nije apel već samo primedba :-)

U pitanju je sajt sa knjigama na engleskom jeziku (uglavnom). Može se svašta naći, pa i knjige, ovo je za kolege sa inženjerskog menadžmenta važno, koje su navedene u predmetima Novac i bankarstvo, Međunarodne finansije i Portfolio menadžment. Takođe bih preporučio kolegama da pronađu i pogledaju magazin Harvard Business Review koji izlazi mesečno a postavlja se na sajt, a i članke koje objavljuje Harvard Business School.

Link:

http://gigapedia.org/